Denne boka passer for barn som liker å le!

 

Tittel: Kokotopia – riddere, hekser og prikkedøden

Forfatter: Simon Stranger

Forlag: Fontini Forlag, 2018

Sidetall: 304

Sjanger: Roman for barn 8–14 år

 

Kort om handlingen: 

Velkommen til middelalderen – historiens farligste morsomste periode! Ridderen Simon rir på en gris, har en bøtte som hjelm, og er på vei ut i verden for å slåss mot drager og kjemper. Så møter han Helena i stedet. Hun er anklaget for å være en heks, og er dømt til den sikre død. Svartedauden herjer, og kongen har utlyst en ridderturnering. Sammen legger Simon og Helena ut på en eventyrlig reise hvor de må prøve å redde seg selv – og resten av verden.

KOKOTOPIA er serien som forteller den sanne verdenshistorien slik du aldri lærer den på skolen.

Historiens morsomste verdenshistorie!

Tekstutdrag:

Vi lever i en tid som heter middelalderen! Her er det riddere og drager. Konger og slott og massevis av overtro. Folk tror til og med at det finns ekte hekser som sprer en ny og farlig sykdom. For å stoppe den mystiske sykdommen, har kongen bestemt at alle hekser skal fanges, og sendt soldatene sine ut for å lete. Det er her denne utrolige historien begynner…

Tre subjektive superlativ: Helt koko morsom, sprø, lærerik.

Simon Stranger (født 11. februar 1976) har utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne, og har vunnet Riksmålsforbundets barne- og ungdomspris.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Fontini