Denne boka passar for barn som liker å lese om vennskap kjærlighetskomplikasjoner og om hvordan det er å ha en pappa i fengsel.

 

Tittel: Det du ikke vet om Vilde

 Forfattar: Nicolai Houm

 Forlag: Gyldendal Norsk Forlag, 2018

 Sidetal: 196

 Sjanger: Humor/drama

 

Kort om handlinga:

Hvem har egentlig lyst til å holde foredrag om sin egen pappa den første dagen på ny skole? Vilde gjør det faktisk gjerne. Men det er fordi det er ganske gøy å fortelle om en pappa som bor i Afrika og redder forlatte tigerunger. Vilde har bare ett problem, eller, bare ett som er skikkelig stort: ikke noe av det hun sier er sant.

 Tekstutdrag:

Akkurat da jeg tror det ikke kan blir verre, lister jeg meg ut i gangen og finner en lapp stukket inn i sprekken ved døra til skapet mitt. Jeg bretter ut lappen med klamme fingertupper og hjertet til en liten fugl, for det aner meg at det ikke er et kjærlighetsbrev. Med rød skrift og store bokstaver står det én enkel setning som slår pusten ut av meg: DET FINNES IKKE TIGERE I AFRIKA.

 

Tre subjektive superlativ:
Morsom, tåredryppende, overraskende.

 Nicolai Houm er forfatter og forlagsredaktør. Dette er hans andre bok for barn.

 Lenke til boka på forlaget si heimeside:  Gyldendal.