Denne boka passer for deg som liker å lese om forelskelse, småskumle hendelser og mysterier som må løses, gjerne med en hest som en av karakterene …

 

Tittel: Juliregn

 Forfatter: Anne-Berit Aspås

 Forlag: Hanna Frimann Forlag, 2018

 Sidetall: 256

 Sjanger: roman, realisme

 

Kort om handlingen:

Sølvi er enebarn, har egen hest, og er venninne med den mest populære jenta i klassen. Hun er forelsket i Gjøran, som alle snakker om og som havner i trøbbel uten å ville det selv.

Noen er ute etter å ta Gjøran.
Noen skremmer de små søsknene hans.
Noen forfølger ham og Sølvi i de lyse sommernettene.
Men Sølvi elsker Gjøran. Da kan hun ikke la være å bry seg, selv om farlige ting kan skje.

Juliregn er både spennende og alvorlig, men har også innslag av humor og komikk.

 

Tekstutdrag:

«Han er så annerledes, Sølvi. Helt annerledes enn deg.»
«Fordi han er kjendisbarn, mener du?»
Mamma sukket.
«Ikke bare derfor. Jeg har hørt at han gjør som han vil, og har lett for å havne i trøbbel. Få fiender. Det kan gå ut over deg også!»
Fiender. Men det var ikke Gjørans skyld. Han hadde bare forsvart Ole Mons. Havnet man i trøbbel fordi man ville hjelpe vennene sine, liksom?
Ja, kanskje. Hvis man hadde med drittsekker å gjøre.

Tre subjektive superlativer: spennende, humoristisk, alvorlig.

Anne-Berit Aspås (født 1953)  har tidligere utgitt 20 bøker for barn og unge, alt fra lettlestbøker om Ivar (2006-08) til ungdomsbøker som Barnas Dal (1997) og trilogien Baragains hemmelighet (2006-08). Hun er født i 1953 og er fra Asker, hvor hun fremdeles bor. Ved siden av forfatterskapet har hun jobbet med litt forskjellig, og studert bl.a. hovedfag i nordisk ved Universitetet i Oslo, med vekt på fantastisk litteratur og barne- og ungdomslitteratur.

Inger Helene Høyen Hodøl har illustrert forsiden på boka. Hun er billedkunstner, har lagd en del bokomslag for ulike forlag, og gjennomillustrert flere bøker i Leseløve-serien.