Denne boka passer for detektivspirene i barnehagen.

 

Tittel: Hvem har tatt pølsene?

 Forfatter: Lars Mæhle

Illustratør:  Odd Henning Skyllingstad

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

 Sidetall: 32

 Sjanger: Bildebok, krim

 

Kort om handlingen: (Baksidetekst/katalogtekst):

Kråkeslottet barnehage er ute på tur, og barna gleder seg til å grille pølser. Men mens de leker i solskinnet, forsvinner pølsepakka! Hvem kan ha stukket av med den? Snart finner barna spor etter et dyr …

Tekstutdrag:

– Men hvilket dyr er det?

spør Leon.

Latifa undersøker sporene.

– Jeg vet! sier hun.

– Det er fotsporene til en skikkelig diger …

SJIRAFF-KROKODILLE!

 

Tre subjektive superlativ: Oppfinnsom, leken og spennende!

Lars Mæhle (født 1971) har skrevet flere bøker for barn og ungdom. Mæhle debuterte i 2002 med ungdomsromanen Keeperen til Tunisia som senere ble filmatisert under tittelen Keeper’n til Liverpool (2010). Hans store gjennombrudd kom i 2009 med fantasyromanen Landet under isen som han fikk flere priser for, blant annet Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur i 2010.

 

Odd Henning Skyllingstad (født 1978) er en erfaren tegneserieskaper og illustratør. Skyllingstad har utdannelse innen animasjon fra Høgskulen i Volda. I 2002 vant han Sproingprisen for serien Børre er død. Mest kjent er han for seriene om frosken Kolbein. Skyllingstad arbeider også som bibliotekar på Schous plass i Oslo.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke