Denne boka passer for miljøengasjerte barn og voksne.

 Tittel: Grønne greier

 Forfatter: Ole Mathismoen

Illustratør: Jenny Jordahl

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke

Sidetall: 168

 Sjanger: Faktabok, tegneserie.

 

Kort om handlingen: 

Ole Mathismoen og Jenny Jordahl presenterer klima- og miljøspørsmål på en frisk måte i en faktabok i tegneserieformat, på hele 168 sider. 60 % av innholdet i boka er nytt, og 40 % er tidligere publisert i Aftenposten junior. Grønne greier er en ambisiøs faktabok for barn, som setter miljø og klima på dagsorden. Boken gjør de vanskelige og viktige temaene mer tilgjengelige, gjennom tegneserier, flotte illustrasjoner og et humoristisk tilsnitt. Dette er en viktig utgivelse som både barn og voksne vil ha glede av.

Utdrag fra boka:

Tre subjektive superlativ: Ambisiøs, engasjerende og morsom!

Ole Mathismoen (født 1961) er Norges fremste miljøjournalist, med flere bøker om miljøvern bak seg. Boken Klima – hva skjerble nominert til Brageprisen. Han mottok i 2016 Bergesenprisen for sitt mangeårige arbeidsom klima- og miljøjournalist.

Jenny Jordahl (født 1989) er illustratør, tegneserieskaper, blogger og forfatter, utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo. Jordahl har blant annet gitt ut F-ordetog 60 damerdu skulle ha møtt sammen med Marta Breen. Hun står også bak tegneserien Livet blant dyrene. Jenny Jordahl er tildelt flere priser, blant dem Kulturdepartements fagbokpris og Årets best tilrettelagte bok.