Denne boka passer for ungdom som liker spenning og grøss.

 

Tittel: Heksenatten

 Forfatter: Alexander Løken

 Forlag:Cappelen Damm, 2018

 Sidetall: 192

 Sjanger: Ungdomsroman/Grøss

 

Kort om handlingen:
Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De venter seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det er den kvelden de møter heksene. Og den kvelden de skjønner hvorfor de alltid har hatet hverandre.

Tekstutdrag:

”V-vi har vært i en ulykke,” sa han.
”Jeg vet det,” svarte Celeste. Og i det samme la Nathaniel merke til noe. Noe som fikk ham til å lure på om noe var blitt ristet løs i hjernen hans i krasjet. Instinktene ba ham løpe, men beina lystret ikke.
Det var øynene hennes, eller rettere sagt de isblå irisene hennes.
De snurret. Spant. Rundt og rundt som tannhjul. Rundt og rundt og rundt og rundt og rundt og rundt … og rundt … og rundt.

 Tre subjektive superlativ:  Pageturner, guffen og overraskende.

 Alexander Løken (f. 1982) debuterte i 2014 med Trollskallen, første bok i trilogien om Edvard Frosts ekspedisjoner. Siden den gang har han skrevet fire bøker for unge lesere som liker spenning og grøss.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Cappelen Damm