Foto: Ellen Liland, NBU

Vinneren av Bokslukerprisen 2017/2018 er:

Lars Joachim Grimstad: Egoland (Aschehoug)

NBU gratulerer!

Pressemelding fra foreningen !Les:

Foreningen !les delte i dag ut Bokslukerprisen på Sentralen i Oslo. Elever på 6. trinn valgte Egoland av Lars Joachim Grimstad til sin favoritt!

 

– Dette var utrolig hyggelig! Tusen, tusen takk! Det er fantastisk å vinne Bokslukerprisen som er stemt fram av så mange unge lesere, og som er en pris som heier på lesing. Planeten vår trenger flere mennesker som leser, sa Grimstad da han mottok prisen under et stort arrangement på Sentralen i Oslo.

 

Høsten 2017 leste 35 000 elever på 6. trinn utdrag fra ti norske skjønnlitterære bøker i aldersgruppen 10-12 år. Elevene stemte frem de fem beste utdragene, som ble superfinalister til Bokslukerprisen. Deretter fikk fem juryklasser oppdraget med å lese superfinalistene fra perm til perm og kåre en vinnerbok. Det ble altså Egoland (Aschehoug) av Lars Joachim Grimstad som stakk av med seieren i Bokslukerprisen 2017/18. I juryens begrunnelse heter det blant annet:

Årets vinnerbok er en fantastisk og engasjerende bok. Boken er actionfylt, mystisk, dramatisk og morsom. Vi ble flere ganger overrasket av en lur forfatter. Det er spennende at det hele tiden skjer innviklete ting. Dette gjorde at vi måtte lese videre for å få vite hvilket drama og hvilken spenning som utviklet seg. Spenningen dro oss gjennom boken. Les hele juryens begrunnelse her

Vinner av Bokslukerprisen 2017_18 Lars Joachim Grimstad. Foto: Vibeke Røgler.

For elevene har det å delta i Bokslukerprisen vært både morsomt og lærerikt.

– Å være med på Bokslukerprisen har vært en stor opplevelse. Vi har utviklet mange viktige ferdigheter, og elevene har blitt motiverte og fått selvtillit av å jobbe mot et konkret og viktig mål. De har opplevd å ha et stort ansvar, sier Jorid Tollefsbøl, lærer for juryklassen ved Tveita skole.

Prosjektleder i Foreningen !les, Troels Posselt, er takknemlig for innsatsen som elever, lærere og bibliotekarer har lagt ned i prisarbeidet.

– Alle som har deltatt i Bokslukerprisen har gjort en kjempejobb! Engasjementet har vært stort, og mange barn har blitt kjent med ny litteratur gjennom prisen. Vi er derfor glade for at vi fra neste skoleår kan utvide Bokslukerprisen til også å gjelde 5. trinn, sier Posselt.