Denne boka passer for de som tror at voksne hypnotiserer barn til å bli nye, kjedelige voksne.

 

Tittel: De voksne

 Forfatter: Fredrik Høyer

 Forlag: Aschehoug, 2018

 Sidetall: 205

 Sjanger: Realisme

 

Kort om handlingen:

To bestevenner starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen, og Edvin har det vanskelig hjemme. Men Edvin har en teori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er nemlig en fremmed rase som hjernevasker barn til å bli voksne. Sammen må de finne ut hva de skal gjøre før de selv blir voksne. De legger en plan for å beseire voksenviruset som herjer i verden.

 

 Tekstutdrag:

I skolegården er det riktignok bare noen få folk jeg kjenner fra før. Og det er liksom rart å se de jeg vet hvem er, også. På en ny skole. I et nytt miljø. Kim er helt lik seg selv da han kommer inn skoleporten, med bagasjebrett på sykkelen og den litt corny hjelmen på snei. Jeg ser Dan der borte, i splitter nye klær. Tyrkerne fra den gamle parallellklassen vår. De fleste fra den gamle skolen står i forskjellige ringer.

 

Tre subjektive superlativ: Sprøtt, gøyalt og litt skummelt.

 

 Fredrik Høyer(f. 1988) er utdannet litteraturviter og jobber som artist og skuespiller. Han er for tiden husdramatiker ved både Dramatikkens hus og Det Andre Teatret. De voksne (2018) er hans første barnebok.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Aschehoug