Denne boka passer for ungdom som er mener noe om norsk skole, er samfunnsbevisst eller bare rett og slett digger en spennende bok.

 

Tittel: Dropout

 Forfatter: Annette Münch

 Forlag: Aschehoug, 2018

 Sidetall: ??

 Sjanger: spenning

 

Kort om handlingen:

Tre gutter har droppet ut av skolen, nå er de sinte og krever å bli hørt.
Utstyrt med våpen bryter de seg inn på skolen der bloggeren Madeleine og venninnen Katia øver i musikkrommet. Guttene har en plan, men de er også desperate. Aksjonen går ikke som planlagt, og snart er de fem ungdommene innelukket på skolen. Det blir dramatisk, klaustrofobisk og farlig.
Mens klokken tikker avsløres hemmeligheter og skjulte motiver. Guttenes felles plan viser seg å være underordnet. De har alle sin egen agenda, som truer samarbeidet dem imellom.

Intens roman om desperat søken etter oppmerksomhet og oppreisning.

 Tekstutdrag:

KATIA

Natten har krøpet over bygda og gitt himmelen et mørkere, blålilla slør. Katia snur seg bort fra vinduene i inngangshallen. Noe ved den hverdagslige og nesten fine utsikten provoserer henne. Ingenting er fint i kveld! En gutt har ikke lenger lyst til å leve. Madelene har løyet. Hun har blitt truet med pistol og nesten kvalt. Regnet skulle ha hamret mot asfalten og vinden revet trærne overende! I stedet er skolegården i ferd med å lyses opp av det svake, sølvaktige skinnet fra månen som hun vanligvis liker så godt. Katia presser skuldrene mot veggen og lytter til den fremmede stillheten.

Tre subjektive superlativ: Aktuell, spennende og engasjerende

 Annette Münch (f. 1981) er redaktør, journalist og forfatter. Hun debuterte i 2006, med Kaoskrigeren, som ble tildelt Kulturdepartementets debutantpris. I 2014 ga hun ut boken Badboy: Steroid, som hun ble tildelt Brageprisen for. Hun ble også tildelt Østfoldungdommens kritikerpris for samme bok. Münch er en aktiv foredragsholder.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Aschehoug