Denne boka passer for barn som er opptatt av at alle skal få være seg selv.

 

Tittel: Vi skulle vært løver

 Forfatter: Line Baugstø

 Forlag: Aschehoug, 2018

 Sidetall: 142

 Sjanger: Drama

 

Kort om handlingen:

 En ny jente i klassen! Malin er spent. Kanskje er det en ny bestevenninne? Kanskje er hun en superjente som kan hamle opp med Sarah og de andre som bestemmer i klassen? Men da den nye jenta begynner, er hun svært sjenert. Malin forsøker å bli kjent med henne, men Leona er ikke enkel å komme inn på. Det viser seg at hun skjuler en hemmelighet, en hemmelighet som blir brutalt avslørt i gymgarderoben. Leona er født i feil kropp! Da får Malin får en ny utfordring: Er hun modig nok til å forsvare den som er utstøtt av alle de andre?

 Tekstutdrag:

Jeg må bare innrømme det. Jeg blir litt skuffet første gangen jeg ser Leona. Hun ser helt annerledes ut enn jeg har forestilt meg. Leona betyr løve, ikke sant? Og løver er modige dyr med skarpe klør. De lar ikke andre bestemme. Det er det vi trenger i klassen. Det er det jeg ønsker meg. En ny venninne som ligner en løve.

 

Tre subjektive superlativ: Hjerteskjærende, spennende og opplysende.

 Line Baugstø (f. 1961) debuterte i 1986 med romanen Reise i gult lys. Gjennom sitt 30 år lange forfatterskap har Baugstø skrevet en rekke romaner, novellesamlinger og barnebøker samt sakprosa og dramatikk. Hun har skrevet småbarnsbøkene om detektivparet Kaja og Stine, og om Sofie og Nadia.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Aschehoug