Denne boka passer for: de som liker å bruke fantasien og drømme seg bort.

 

Tittel: Neshornets hemmelighet

 Forfatter og illustratør: Thore Hansen

 Forlag: Gyldendal, 2018

 Sidetall: 50

 Sjanger: Bildebok/eventyr

 

Kort om handlingen:

Emilie sitter på en gren og tenker. Så dukker et neshorn opp. Sammen legger de to ut på en reise gjennom landet der eventyrene bor. De vandrer dypere og dypere inn i den mørke skogen, og fra neshornets skuldre ser Emilie magiske, utrolige og skumle vesener. Hvilke eventyr er det de kommer fra? spør Emilie. Det må du kanskje dikte opp selv, svarer neshornet.

Tekstutdrag:

En dør ruvet plutselig foran dem.

Den var gammel og slitt og svakt opplyst av stjernene.

‒ Er vi framme? spurte Emilie.

‒ Nei, mumlet neshornet. – Det er langt igjen ennå. Dette er døren inn til landet hvor eventyrene bor. Det er bak denne døren de lever, alle historiene dere mennesker forteller om, men bare noen få tror på.

 

 Tre subjektive superlativ: magisk, mystisk, drømmende

 Thore Hansen er født 1942 i Fredrikstad, der han fortsatt bor og arbeider. Hansen debuterte med novellesamlingen Grimaser(1975), og har siden gitt ut en lang rekke bøker for barn og voksne, til sammen nesten 40 bøker. Forfatteren er kjent som en av Norges mest prominente illustratører, og har i tillegg til egne utgivelser illustrert et stort antall bøker skrevet av andre forfattere. Spesielt kjent er han for samarbeidet med Tor Åge Bringsværd (Fortellingene om Ruffen, Det blå folket med flere).
Thore Hansen ble i 2007 tildelt Kong Frederiks Hederspris av Fredrikstad kommune, den (foreløpig) siste i en lang rekke priser forfatteren har mottatt for arbeidet sitt.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Gyldendal