Denne boka passer for deg som liker morsomme bøker.

Tittel: Slubberten

 Forfatter: Arne Svingen

 Illustratør: Henry Bronken

 Forlag: Gyldendal, 2018

 Sidetall: 64

 Sjanger: humor, lettlest

 

Kort om handlingen:

Piffen synes han har verdens fineste familie. For klærne deres er fulle av flekker. Håret står til alle kanter. Støvsugeren har de gjort om til en brødboks. Dusjen har blitt en urtehage. Akkurat sånn det skal være når man er en ekte slubbert. Og Piffen kommer fra en lang slekt med slubberter.

Men så en dag kommer det en invitasjon fra selveste kongen: Landets vakreste skal kåres! Og vinneren får penger, masse penger. Kanskje Piffen har en sjanse?

 Tekstutdrag:

Piffen tenkte på seg selv. Han var da gutt. Og det var jo en av delene de søkte etter. Dessuten hadde mamma mange ganger kalt han nesten like vakker som en støvdott. Klærne hans hadde sikkert vært på moten en gang. Og masse penger passet utrolig godt. Han hadde nemlig en veldig flat dyne som hadde vært fin å fylle med knitrende, varme sedler.

 

Tre subjektive superlativ:  Morsom, spinnvill, absurd.

 Arne Svingen (f. 1967) er en populær og prisvinnende forfatter med en lang rekke utgivelser bak seg. Hans produksjon spenner fra lettlest for barn til barne- og ungdomsromaner, og han har også skrevet flere voksenromaner.

Henry Bronken (f. 1975) er en norsk tegneserieskaper, illustratør og forfatter.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Gyldendal