Denne boka passer for ungdom som liker musikk, film og historie.

 

Tittel:Rubiks kube og den femte beatle

Forfatter: Hans Olav Hamran

Forlag: Gyldendal, 2018

 Sidetall: 320

 Sjanger: Realisme

 

Kort om handlingen:

Anders kan ikke vente med å bli ferdig på ungdomsskolen, drømmer om friheten bare en moped kan gi og er uhelbredelig forelska i Julia. Men livet hadde vært så uendelig mye enklere om han ikke var den aller siste på hele skolen som hørte på Beatles! Kunne han ikke bare vært KISS-fan, som alle andre?

Da Anders våkner til nyheten om at John Lennon er skutt, bestemmer han seg for å oppsøke de resterende Beatles-medlemmene. Han får med seg den lett forfyllede læreren Pølsa, og sammen møter de gærne pønkere og lukkede eiendommer, og de må snike seg inn på en James Bond-premiere for å prøve å få et glimt av idolene sine. Og kanskje kan Beatles-eventyrene muntre opp mamma, som ikke alltid klarer å stå opp av senga.

 

Tekstutdrag:

The Beatles

John

Paul

Georg

Ringo

Det var å be om bråk. Du gikk ikke med Beatles-jakke på Haugeåsen ungdomsskole. Ikke i 1980.

 

Tre subjektive superlativ: Spennende, morsom, rørende.

 Hans Olav Hamran (født 12. oktober 1967 i Fredrikstad) er en norsk forfatter og IT-leder. Han debuterte med den selvpubliserte e-boken God gli høsten 2012. Den toppet listen over mest solgte bøker på iTunes i Norge gjennom hele skisesongen 2012/2013.

Rubiks kube og den femte beatle (2018) er hans første skjønnlitterære bok, og foregår i det Fredrikstad Hamran kjenner fra oppveksten.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Gyldendal