Denne boka passer for dere som vet at alle ikke er like heldige og har det like bra.

 

Tittel: Verdens beste pappa

 Forfatter: Endre Lund Eriksen

 Forlag: Aschehoug, 2018

 Sidetall: 260

 Sjanger: Roman

 

 Kort om handlingen:

Når man begynner på en ny skole og ikke kjenner noen, er det enkelte ting man ikke bør gjøre. Det vet Mads mye om.
Derfor begynner han å skrive brev til den amerikanske presidentens sønn, som snart skal flytte til Det hvite hus. Så slipper han å gjøre de samme feilene som Mads.
Heldigvis har Mads verdens beste pappa, som har lært han tøffing-loven: Ta igjen med dobbel dose og ikke ta dritt fra noen.

Hvis Mads følger den, vil nok alt gå bra.

Så lenge ingen finner brevene.

Tekstutdrag:

 Et godt tips:

Hvis du ligger sånn og tenker på alt som er vondt og trist og ikke får sove, pass på at du ikke begynner å gråte. Da blir alt bare mye verre.

Det var det som skjedde med meg. Mamma kom og trøstet meg, men da ble pappa sint og spurte om jeg var et ekte mannfolk. Han dro mamma i armen og sa at hun måtte bli med opp. – Mads må lære seg å sove alene på rommet sitt, sa han. Og det har han jo rett i.

Etter det bestemte jeg meg for å ikke gråte mer om natta.

Hilsen Mads

 Tre subjektive superlativ: Tankevekkende, trist og spennende.

 Endre Lund Eriksen er født i Bodø i 1977 og er cand.mag. med fagene litteraturvitenskap, teaterhistorie, historie og Forfatterstudiet (Universitetet i Tromsø). Han debuterte i 2002 med barneboken Pitbull-Terje går amok, som ble tildelt Kirke- og Kulturdepartementets litteraturpremie for beste barne- og ungdomsbok. Boken er blitt en bestselger, er solgt til flere land og er også blitt en svært populær film. Endre Lund Eriksen skrev selv manus til filmen, som ble tildelt Amandaprisen 2006 for beste barne- og ungdomsfilm og kinosjefenes Sølvklump for beste norske film 2006.

Endre Lund Eriksen har fått Bodø kommunes kulturpris for 2010 og Skolebibliotekarenes litteraturpris. Han er tildelt Teskjekjerringprisen 2013 for sitt forfatterskap.

Lenke på forlagets hjemmeside: Aschehoug