Denne boka passer for alle som ønsker seg en fantastisk reise i norsk folketro og norrøn mytologi.

Tittel: Hels Nidinger

Forfatter: John Olav Oldertrøen

Forlag: LIV Forlag, 2018

Sidetall: 376

Sjanger: Fantasy / Økofantasy

 

 

Kort om handlingen:

Vi følger Trym og Frida i et mytisk univers som har hentet inspirasjon fra norrøn mytologi og norsk folketro. Dessverre viser det seg snart at våre to unge helter havner i senter for svært alvorlige hendelser. Det blåser et iskaldt gufs fra dypet av Helheimen, Hels Nidinger har funnet en vei tilbake, og dermed står alt på spill!

Trym og Frida forsøker å legge alt det merkelige de har opplevd bak seg. Nå er det bare én ting som er viktig: Vennegjengen fra Lyngset skal til en sesongstengt feriekoloni for å feire Fridas fødselsdag. Men de to halvingene blir ufrivillig dratt inn i uhyggelige hendelser. Snart finner de ut at den nysgjerrige huldervenninnen Elise uvitende har tatt med seg noe forferdelig fra Åsgård. På uforklarligvis har nidinger fra dypet av Helheimen klart å rømme fra gudinnen Hels fangenskap. Nå tørster de etter liv og hevn.

Tekstutdrag:

PROLOG

Vesthimmelens oransje rødme var i ferd med å ebbe ut. Ravnens årvåkne blikk fulgte forundret med på de uventede bevegelsene. Noe slikt hadde den aldri sett før. Fuglen vred hodet skrått for å finne ut om det kanskje kunne bety mat.  Busken var knappe 80 centimeter høy, og i midten av den var det noe ovalt og altfor, altfor stort som raskt este ut. Til slutt knakk grenene, og den veldige eggformede nøtten sprengte seg løs fra grenfestet, før den bikket over og trillet vekk fra restene av den døende planten. Fuglen skakket hodet den andre veien i et forsøk på å begripe hva den bevitnet. Samtidig begynte de første sprekkene å bli synlig. Først drysset brungrått støv fra revnen i skallet, før en mørkerød og gul, seig væske rytmisk ble pumpet ut.

 

Tre subjektive superlativ: Spennende, høyaktuell og fantastisk!

John Olav Oldertrøen (f. 1969) er bosatt i Vestby. Han er en litteraturelsker som bobler over av idéer, leselyst og skrivelyst, som hele sitt yrkesliv har jobbet med språket som verktøy. Han debuterte med Isilds vredei 2016, deretter fulgte Belials Infernoi 2017, før Hels Nidinger avsluttet trilogien i 2018.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: LIV Forlag