Denne boka passer for nysgjerrige og lærelystne barn!

Tittel: God kjemi

 Forfatter: Alexander Sandtorv

 llustratør: Geir Florhaug

 Forlag: Kagge forlag, 2018

 Sidetall: 143

 Sjanger: Sakprosa

 

Kort om handlingen: 

Har du lurt på hva en eksplosjon er? Eller hvorfor fyrverkeri har farger? Har du tenkt på hva som skjer når is smelter, eller hvorfor tannkrem ikke størkner i tuben? Vet du hva som skjer under bakken i den sveitsiske landsbyen Meyrin? Hva er egentlig promp og tiss, og hvorfor lukter egg ekkelt når det råtner?

Her tas leseren med inn i kjemiens magiske verden, og du lærer om viktige kjemiske temaer på en lettfattelig og spennende måte. Vi får også et innblikk i hvordan kjemien og kjemiske fenomener gjelder oss alle, i alt fra det hverdagslige til det store og omfattende universet.

Mange morsomme forsøk og eksperimenter som kan gjøres hjemme gjør boka ekstra spennende for hele familien.

 Utdrag fra boka:

Tre subjektive superlativ: Morsomt, lærerikt og spennende!

Alexander H. Sandtorv har doktorgrad i kjemi, og har jobbet som forsker og foreleser i USA og England. Nå begynner han i ny jobb ved Universitetet i Oslo innen organisk kjemi. Helt siden han var liten gutt på Sotra utenfor Bergen har han utforsket verden og eksperimentert seg frem på egenhånd. Han syntes det manglet bøker med futt og fart og spenning som forklarer kjemiens magi for barn og andre, og har nå skrevetakkurat en slik bok.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Kagge Forlag