Denne boka passer for alle som er glad i jula, og for alle som er glad i mysterier!

Tittel: Snøsøsteren. En julefortelling

 Forfatter: Maja Lunde

 Illustratør: Lisa Aisato

 Forlag: Kagge forlag, 2018

 Sidetall: 192

 Sjanger: Roman

 

Kort om handlingen:

» En rørende historie fra suksessforfatteren Maja Lunde med illustrasjoner av Lisa Aisato.»
Snøsøsteren er en julefortelling i 24 deler som tryller frem den magiske julestemningen du kjenner fra Charles Dickens’ A Christmas Carol, H. C. Andersens fortellinger og barne-tv-serier som Snøfall. Det er snart julaften, som også er dagen Julian blir 11 år. Vanligvis er det årets beste dag, når juletreet står pyntet og lysene er tent, luften er fylt av lukten fra klementiner og pepperkaker, og det knitrer i peisen. Men i år er ingenting som det pleier. Julian og familien bærer på en stor sorg etter at storesøsteren Juni døde og Julian tenker at jula rett og slett er avlyst. Så en dag møter Julian den livsglade juleelskeren Hedvig og han begynner å tro det kan bli jul likevel. Men det er noe mystisk med huset som Hedvig bor i. Hvem er den underlige gamle mannen som stadig dukker opp? Og hva er det egentlig Hedvig skjuler?

Tekstutdrag:

 Jeg tok et par skritt inn i rommet igjen.

Det kunne da ikke stemme?

Gyngestolen, som i sted hadde vært så hvitmalt, blank

og fin, var plutselig grå i fargen, slitt og støvete.

Jeg ble stående. Blunket, gned meg i øynene. Det måtte

være noe med lyset, tenkte jeg. Fra den ene siden så den

blank og hvit ut, fra den andre grå.

Ja. Sånn måtte det være.

«Nitten … tjue …»

Og nå måtte jeg gjemme meg!

 

Tre subjektive superlativ: Spennende, varm og full av julestemning!

Maja Lunde tok verden med storm med sin første voksenroman Bienes historie. Boka er solgt for utgivelse på 32 språk og var årets mestselgende bok i Tyskland i 2017. Hun fulgte opp suksessen med Blå. Lunde har skrevet ti bøker for barn og unge, blant annet Over grensen, Battle, Det aller beste og Verdens kuleste gjeng-serien.

Illustratør Lisa Aisato er kjent for billedbøkene Jenta som ville redde bøkene, skrevet av Klaus Hagerup, Odd er et egg og En fisk til Luna, samt serien om trollet Tambar sammen med Tor Åge Bringsværd og den kritikerroste og bestselgende billedboka Snart sover du, skrevet av søsteren Haddy Njie. Hun har også hatt illustrasjoner i Dagbladets lørdagsmagasin siden 2009.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Kagge Forlag