Denne boka passer for 9-13-åringer som elsker eller hater fotball.

Tittel: Verdens verste fotballag

 Forfatter: Marius Horn Molaug

 Illustratør: Kristoffer Kjølberg

 Forlag: Gyldendal, 2018

 Sidetall: 112

 Sjanger: Humor

 

Kort om handlingen: 

En ny, ellevill bok i den populære Verdens verste-serien med Kent og Ruben i hovedrollene. Denne gangen er det den årlige skoleturneringen i fotball som står for døren. Skal vi tippe om Rektor har et visst konkurranseinstinkt? Eller om han synes jenter har noe å gjøre på en fotballbane? Eller om han er biiiittelitt forelsket i rektoren på motstanderlagets skole? ELLER – om Ruben og Kent legger en plan som på ingen måte går helt som de har tenkt seg?

 Tekstutdrag:

– Ah! SVETTE! Jeg ELSKER lukten av ELEVSVETTE om morgenen! Rektor hadde samlet alle elevene i gymsalen. Han lukket øynene og dro gymsvettestanken inn gjennom de hårete neseborene sine. Så løftet han opp en fotball fra gulvet.

– Og mer svette skal det bli! På lørdag er det SKOLEKAMP! Skolekampen handler ikke om liv eller død … Den er MYE viktigere!

Han sparket ballen i veggen så murpussen sprutet utover barna som hadde vært dumme nok til å sette seg på første rad.

 

 Tre subjektive superlativ: Morsomst, lettlest, Gærne-rektorer-i-hovedrollen-tettest

 Marius Molaug (født 1976) er tegneserieskaper, forfatter og redaktør. Molaug har studert på Westerdals, og under studietiden ble han med i tegneserie- og kunstkollektivet Dongery. Han har siden bidratt i alle kollektivets felles fanzine-utgivelser. Da han var ferdig utdannet, begynte Molaug å jobbe som tekstforfatter, bl.a. for NRKs «Hallo i uken». I 2003 begynte han i Egmont-redaksjonen, og siden 2009 har han vært redaktør for Donald Duck & Co.

I 2014 kom Molaugs første barnebok, Verdens verste rektor. Boken er illustrert av Kristoffer Kjølberg og har fått tre oppfølgere.

Kristoffer Kjølberger født i 1980. Han er en prisvinnende illustratør, designer og animatør, og er tilknyttet det kreative fellesskapet Dongery.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Gyldendal