Denne boka passer foralle små og store filosofer.

Tittel: Hvor kommer tanker fra?

 Forfatter: Constance Ørbeck-Nilssen

Illustratør: Torill Kove

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

 Sidetall: 48

 Sjanger: Bildebok

 Kort om handlingen: 

Hvor kommer tanker fra? er en annerledes og poetisk høytlesningsbok. Boken legger opp til filosofiske samtaler. Hva er tanker? Hvor kommer de fra? Teksten tar leserne med på en utforskende og utvidende reise inn i vår tankeverden. Passer for filosofer i alle aldre.

 

Tekstutdrag:

Tanker, hvor kommer de fra.

 

Har tanker alltid vært her

som alt annet har vært her før meg.

Og da jeg ble født,

kom de til meg.

 

Eller er det jeg som lager tankene mine.

Tre subjektive superlativ: Utforskende, perspektivutvidende og vakker

Constance K. Løken Ørbeck-Nilssen (f.1954) har studert journalisme, pedagogikk, litteraturvitenskap og kunsthistorie, jobbet som journalist og lærer og gått Norsk Barnebokinstitutts forfatterutdanning. Ørbeck-Nilssen har skrevet en rekke bildebøker og har samarbeidet med illustratører som Ana Ventura, Hilde Hodnefjeld, Ragnar Aalbu og Akin Duzakin. Barnebøkene hennes tar ofte for seg filosofiske temaer som inviterer til ettertanke, på barnas premisser og uten å undervurdere.

 Torill Kove er en Oscar-belønnet animasjonsfilmskaper, illustratør og barnebokforfatter. Hun har illustrert bøkene om Johannes Jensen, skrevet av Henrik Hovland, og laget flere barnebøker basert på sine animasjonsfilmer. Kove står for hele tre Oscar-filmer; én Oscarvinner og to nominasjoner. Den danske dikterenfikk Oscar for beste animerte kortfilm i 2007. Min bestemor strøk kongens skjorter ogMoulton og meg ble nominert til Oscar i henholdsvis 1999 og 2014. Torill Kove mottok Anders Jahres kulturpris i 2015.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke