Denne boka passer for barn som liker å tenke sjølv.

Tittel: Jenta i skapet

 Forfatter: Stein Erik Lunde

Illustratør: Anders Kvammen

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

 Sidetall: 48

 Sjanger: Illustrert skjønnlitteratur for barn

 

Kort om handlingen:

En jente løper hjem fra skolen i skoletiden. Noe galt har skjedd, og vi vet ikke hva. Men vi kjenner igjen den ubehagelige følelsen av å ha flyktet fra noe. Og samtidig den rare følelsen av å være på feil sted til feil tid – selv om man er hjemme.

 Tekstutdrag:

Etter at det hadde skjedd

Gikk hun stille ut av rommet

Og inn i garderoben, der

hun tok på seg jakka. Så gikk hun

videre ut i skolegården

og nedover bakken, og der

begynte hun å løpe.

Skolesekken hadde hun glemt.

 

Tre subjektive superlativ: Original, pirrende, utfordrende.

Stein Erik Lunde (1953) er norsk forfatter og lærer. Han har utgitt mer enn 20 bøker, de fleste for barn og unge. Han har mottatt Brageprisen og Kirke- og undervisningsdepartementets litteraturpremie for bildeboka Egggog Vestfolds litteraturpris for hele forfatterskapet. Han debuterte med kriminalromanen Ingenting rustersom han skrev sammen med Harald Skjønsberg i 1982.

Anders Kvammen (1985) er en norsk bildekunstner, tegneserieskaper, forfatter og illustratør fra Oslo. Etter en del korte serier i Forresten og Smuss, debuterte Kvammen i 2016 med den selvbiografiske tegneserieromanen Ungdomsskolen, som ble tildelt Brageprisen, nominert til Kulturdepartementets tegneseriepris, mottok Trollkrittet, Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris og fikk diplom i Årets vakreste bøker. Serieromanen ble også oversatt til russisk. Han har utviklet sin særegne poetiske stil med detaljrikdom, innlevelse og humor.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke