Denne boka passer foreventyrlystne i alle aldre.

Tittel: Katt på ville veier 1-5

 Forfatter: Tor Åge Bringsværd

Illustratør: Rune Johan Andersson

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

 Sidetall: 567

 Sjanger: Illustrert skjønnlitteratur for barn

 

Kort om handlingen:

Samlebok med fem fortellinger!

Katten Buster forteller om sitt eventyrlige liv. Vi følger katten på hans ferd gjennom tid og rom for å komme tilbake til Astrids fang i Norge. Med mytiske referanser og litterære klassikere som bakteppe har Bringsværd skrevet spennende og morsomme historier blandet med etiske refleksjoner og undring. Bli med Buster på hans forrykende verdensreise!

 Tekstutdrag:

 En gang var jeg katten som vandret på ville veier. Jeg har hatt mange navn og opplevd mange eventyr. Men nå er jeg gammel og sliten. Dere ser at jeg er blitt helt hvit bak ørene, og dere merker hvor vondt jeg har for å gå i trapper. Klatre i epletrær har jeg ikke gjort på flere år. Mus har jeg nesten glemt smaken på. Og jeg kjenner på halen min at den store, mørke søvnen stadig kommer nærmere. Hvis jeg noen gang skal få fortalt historien om mine liv, bør jeg nok ikke vente stort lenger. Så spiss ørene, små kattunger. Sett dere tett i tett på gjerdet. Selv vil jeg stå her på denne søppelkassen, slik at vi alle kan se hverandre.

Tre subjektive superlativ: Episk, eventyrlig, fantastisk

Tor Åge Bringsværd (f.1939) er forfatter og dramatiker. Siden forfatterdebuten i 1967 har han hatt en allsidig produksjon av romaner, novellesamlinger, essays, faktabøker, barnebøker, bildebøker, tegneserier og skuespill. Arbeidene hans er oversatt til 23 språk, og teaterstykkene er oppført i 14 land. Som barnebokforfatter har han vunnet stor popularitet blant annet med bøkene om Ruffen, Det blå folket og Karsten og Petra. Bringsværd har mottatt en hel rekke priser, blant dem Alf Prøysens ærespris (2008), Brages hederspris (2009) og Norsk Kulturråds ærespris (2010).

Rune Johan Andersson (f.1945) er illustratør, avistegner og barnebokforfatter. Han har illustrert mer enn 60 bøker, 16 av dem bildebøker med egen tekst. Anderssons tegninger kjennetegnes av en fantasifull stil og en fast oppbygd penneteknikk med mye bruk av skravering og jevne akvarellflater. Motivene er ofte enkle og konkrete, men ikke sjelden også underfundige. Han har hatt flere separatutstillinger og er innkjøpt av blant annet nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd og Oslo kommune.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke