Denne boka passer for alle som synes det hadde vært gøy å bli venn med en kjempe!

Tittel: Kjempen

 Forfatter og illustratør: Akin Duzakin

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

 Sidetall: 48

 Sjanger: bildebok

 

Kort om handlingen: 

Kjempen terroriserer dem som bor i skogen. En dag faller han og slår hodet, og han husker ikke hvem han er, om han er slem eller snill. Da forteller alle til Kjempen at han er en snill og god venn. Fra denne dagen lever de sammen i harmoni. Kjempen bruker sin styrke til å hjelpe til og passe på.

 Tekstutdrag:

– Hvor er jeg? Kjempen virket usikker og redd.

Han snakket med gråten i halsen: – Jeg husker ingenting! Hvem er jeg?

Fru Klara så forundret på Kjempen. Hvorfor brølte han ikke? Hvorfor slo han ikke?

Tre subjektive superlativ: Mystisk, vakker og oppslukende

Akin Duzakin (f. 1961) har studert ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. I 2006 mottok han Bokkunstprisen for sitt mangeårige arbeid som bokillustratør. Han har illustrert mer enn 40 bildebøker og er oversatt til 20 språk. To ganger har han mottatt Brageprisen for bildebøker han laget sammen med Liv Marie Austrem. Han har også to ganger blitt tildelt Kulturdepartementets priser. Duzakin er særlig kjent for poetiske motiver i særegne fargenyanser.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke