Denne boka passer for alle som liker å klatre i trær.

Tittel: Ungawa!

 Forfatter: Edgar Burås (pseudonym)

Illustratør: Per Dybvig

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

Sidetall: 75

 Sjanger: Illustrert skjønnlitteratur for barn

 

Kort om handlingen: 

Hvem er det som slenger seg fra tre til tre og brøler som en ape? Det er den nye naboen. Ungawa! er en ellevill fortelling om livet i Jernbanegata, og om hva som skjer når en rebelsk familie flytter inn, hvor faren klatrer i trærne og har et skjevt blikk på det meste. Humor og mange påfunn. Perfekt for høytlesning og egenlesning.

 Tekstutdrag:

«Kom og hjelp meg!» ropte Janne. «Vi må jo se å få ham ned igjen!»

Fire sterke mannfolk klatra over plankegjerdet og tok tak i treet,

de også. Folka dytta og rista. Treet svaia. Og John lo så han måtte holde

seg på magen med den ene handa. Men ned kom han ikke.

«Da ringer vi til pol’ti!» ropte Janne, og hytta med neven opp mot

gubben i pæretreet. «Det er farlig for gamle folk å klatre på den måten.»

Tre subjektive superlativ: Varm, morsom, nostalgisk.

Edgar Burås er et pseudonym. Forfatteren vokste opp i Belgisk Congo som barn av et norsk misjonærpar. Han er utdannet som lærer og har i flere år hatt sitt virke i den norske skolen. I 2009 måtte han førtidspensjonere seg på grunn av malaria. Ungawa! er hans første bok.

Per Dybvig er en prisbelønt illustratør og billedkunstner. Dybvig har illustrert over 80 bildebøker, og med sin gjenkjennelige, lekne strek har han blitt en av de mest kjente bildebokillustratørene i landet. Han er bl.a. kjent for illustrasjonene til Svein og Rotta, Reven og grisungen og Doktor Proktor. Som kunstner har Dybvig hatt separatutstillinger i blant annet New York, Wien og Berlin, samt flere i Norge.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke