Her er listen over de norske kandidatene til Astrid Lindgren Memorial Award. Listen over de nominerte kandidatene ble offentliggjort på den internasjonale bokmessen i Frankfurt i Tyskland torsdag 11. oktober av ALMA-juryens leder, Boel Westin. Prisvinner offentliggjøres 2. april 2019.

Lene Ask, illustratør
Rune Belsvik, forfatter
Gro Dahle, forfatter
Harald Rosenløw Eeg, forfatter
Fam Ekman, forfatter/illustratør
Anna Fiske, forfatter/illustratør
Stian Hole, forfatter/illustratør
Marit Kaldhol, forfatter
Gry Morsund, forfatter/illustratør
Svein Nyhus, forfatter/illustratør
Maria Parr, forfatter
Bjørn Rørvik, forfatter
Øyvind Torseter, illustratør
Foreningen !Les

Litteraturprisen til Astrid Lindgrens minne ble innstiftet av Sveriges regjering i 2002 og er verdens største barne- og ungdomslitteraturpris. Prissummen er fem millioner svenske kroner. Prisen er internasjonal og deles ut årlig til en eller flere prismottakere uavhengig av språk eller nasjonalitet. Forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende arbeid kan belønnes. Formålet med prisen er å styrke og øke interessen for barne- og ungdomslitteratur i verden. Basen for arbeidet er FNs barnekonvensjon og barns rett til kultur. Prisvinneren bestemmes av en jury som tar imot nomineringer fra instanser i hele verden. Litteraturprisen til Astrid Lindgrens minne administreres av Statens kulturråd i Sverige.

Listen over nominerte til ALMA 2019 inneholder 246 kandidater fra 64 land.