Pressemelding:

Illustratør og forfatter Øyvind Torseter er tildelt Deutscher Jugendliteraturpreis 2018 for bildeboken Mulegutten.Den originale og vakre Mulegutten, som kom på norsk i 2015, er en episk Askeladden-historie med moderne vri. Boken er, som andre av Torseters bøker, solgt til en rekke land.

Øyvind Torseter under utdelingen av Deutscher Jugendliteraturpreis. (Foto: Cappelen Damm)

 

Deutscher Jugendliteraturpreis

Deutscher Jugendliteraturpreis er en av verdens mest prestisjefylte litteraturpriser. Prisen gis «for fremragende barne- og ungdomslitteratur». Den omfatter tyskspråklige og oversatte bøker, og kan gis til både forfattere og illustratører. Prisen ble etablert i 1956 av den (vest)tyske stat, og deles årlig ut under den internasjonale bokmessen i Frankfurt.

 

Øyvind Torseter

Øyvind Torseter (f. 1972) er fra Hamar, men bosatt i Oslo. Han er en svært anerkjent bildekunstner, illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Han har mottatt en rekke høythengende norske og internasjonale priser og utmerkelser – over 40 i alt. For sine egne bøker, Avstikkere(2007), mottok han barnebøkenes gjeveste pris: BolognaRagazzi Award, og for Hullet(2012) ble han belønnet med den prestisjefylte franske Prix Jeune Alber og utmerkelsen Årets vakreste bok. I 2014 ble han og forfatter Håkon Øverås tildelt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboken Brune.Karakteren Mulegutten har dukket opp igjen i Mulysses(2017) og Altmuligmannen, som lanseres senere i høst. Begge disse bøkene er frittstående fortellinger om Mulegutten på nye eventyr.