Denne boka passer for alle som liker fantastiske eventyr.

Tittel: Fargerne og den store honningkrukken

 Forfatter: Ingar Johnsrud

 Illustratør: John S. Jamtli

 Forlag: Aschehoug, 2018

 Sidetall: 120

 Sjanger: Eventyr

 

Kort om handlingen:
Hver natt, når klokken slår tolv, tennes lysene i Gammeltreet. Da kommer alle skogens fugler og insekter og smådyr dit, og Fargerne står i portalene i treet og pensler dem med fargestøv. Så sprer dyrene støvet over jorden, og når solen står opp, er det farger over alt.
Men noe er galt! For biene har begynt å sverme, enda det er midt på vinteren. Og uten bier ingen honning, og uten honning, ikke noe fargestøv, det er noe alle Fargere vet. Men ingen gjør noe med det! Ingen, bortsett fra en liten og lettskremt Farger som heter Gjert, og den ustyrlige lillesøsteren hans, Filur. Men hvorfor svermer biene? Og hva har to bittesmå Fargere å stille opp med i kampen mot de skumle og sleske Grårottene? I denne spennende høytlesingsboken for hele familien følger vi Gjert i hans livs kamp med seg selv og mot en altfor mektig fiende.

 

Tekstutdrag:

Dypt inni skogen ligger en slette, og på sletta står et tre.

I den hule stammen kveiler Evighetstrappen seg, helt ned

til den mystiske Fargestøvfabrikken dypt under bakken.

Treet heter Gammeltreet. Det er her Fargerne holder til.

Fargerne, det er de som gir farge til verden. Hver natt

pensler Fargerne fargestøv på skogens skapninger.

Før sola står opp, har dyrene spredd støvet over jorden.

Men nå er det vinter. Snøen ligger dyp, og det er stille i

Gammeltreet. De voksne gjør alt klart til våren.

Barna går på skole.

 

Tre subjektive superlativ: Eventyrlig, spennende og morsomt

Ingar Johnsrud (født 1974) vokste opp i Holmestrand og har studert journalistikk og filmvitenskap. Han startet sin yrkeskarriere som journalist. I dag er han forfatter på heltid. Wienerbrorskapet (2015) er hans debut som forfatter. Boken, og de to neste i denne planlagte trilogien, er raskt blitt solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland. Kalypsoer den andre boken i serien om Fredrik Beier og kommer ut på Aschehoug i august 2016.

John Sigvart Jamtli (f. 1982) er fra Mo i Rana og utdannet fra Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg. Han er en norsk illustratør, serieskaper og konseptdesigner. Har tidligere utgitt seriealbumene Annunaki og DASS.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Aschehoug