DnF feirer 125 år i år. Foreningen har arbeidet for norske forfatteres rettigheter i 125 år. NBU gratulerer sin søsterorganisasjon.

DnF-leder Heidi Marie Krizniks kom med en dypfølt unnskyldning. (Foto: Mette Møller, DnF)

Åpningen av DnFs 125-årsmarkering på Grand Hotel i Oslo bød på et rystende innblikk i den urettferdighet og vilkårlighet som preget den såkalte «Æresretten» umiddelbart etter krigen. I dag ba Forfatterforeningen om unnskyldning til 17 forfattere som urettmessig ble dømt av sine egne kolleger.

Leder i NBU, Taran Bjørnstad, var tilstede under pressekonferansen og DnFs første jubileumsdag i 2. etg på Grand hotell – der foreningen ble stiftet av et knippe unge menn (og kvinner )  15. november i 1893.

Les hele saken hos DnF

Lørdag 17. november feiret medlemmene og andre inviterte foreningen. Se bilder i sak her hos DnF.