Denne boka passer for deg som lurer på hva som skjer i skogen om natten.

Tittel: Det var ikke en busk

 Forfatter og illustratør: Eli Hovdenak

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

 Sidetall: 56

 Sjanger: Bildebok

 

Kort om handlingen: 

Det var ikke en busk. Er det noe annet? Noe skummelt?

I mørket er det mye som kan være skummelt. Rare lyder følger de to hovedpersonene på deres vandring gjennom skogen. Heldigvis har de en helt ny hodelykt. En oppfinnsom og varm bok, skrevet og illustrert av barnebokforfatter og bildekunstner Eli Hovdenak.

 Tekstutdrag:

Det er jo ikke noen sjø her. Ikke noen sti heller. Bare tørt og mørkt overalt.

– Ser du noe, Torvald?

– Du må lyse på stien!

Tre subjektive superlativ: Underfundig, snodig, varm

 Eli Hovdenak (f. 1956) er utdannet ved Statens kunstakademi og Norsk barnebokinstitutt. Surrealisme og humor preger Hovdenaks bilder og tekst. Hun arbeider i hovedsak som grafiker med teknikker som litografi og tresnitt, har en utstrakt utstillingsvirksomhet og mange utsmykningsoppdrag. I 2014 mottok Hovdenak kulturdepartementets bildebokpris. Det var ikke en busker den fjerde bildeboken hvor hun står for både tekst og bilder.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke