Denne boka passer for de yngste detektivene.

Tittel: Hvor er billetten?

 Forfatter: Lars Mæhle.

Illustratør: Odd Henning Skyllingstad

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

 Sidetall: 44

 Sjanger: Bildebok

 

Kort om handlingen: 

Kråkeslottet barnehage skal på teater i byen. Gjett om barna gleder seg! Men på T-banen havner de i billettkontroll. Og Sven Ingvar finner ikke igjen billetten. Hvor i alle dager kan billetten være? Det blir litt av en T-bane-tur, med leting på alle tenkelige steder. Klarer de å løse mysteriet? Ingenting er umulig for Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver!

 Tekstutdrag:

 – Nå vet jeg det, Sven Ingvar! Sier Leon.
Du har sikkert lagt billetten på et lurt sted?
Det sier pappa alltid når han ikke finner ting.
«Nei, nå har jeg lagt det på et lurt sted,» sier han.
Men så husker han aldri hvor det lure stedet er.

 

Lars Mæhle (f.1971) har skrevet flere bøker for barn og ungdom. Mæhle debuterte i 2002 med ungdomsromanen Keeperen til Tunisia som senere ble filmatisert under tittelen Keeper’n til Liverpool(2010). Hans store gjennombrudd kom i 2009 med fantasyromanen Landet under isen,som han fikk flere priser for, blant annet Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur i 2010. Krimromanen Den stille flokkenble i 2017 nominert til Rivertonprisen.

 

Odd Henning Skyllingstad (f. 1978) er en erfaren tegneserieskaper og illustratør. Skyllingstad har utdannelse innen animasjon fra Høgskulen i Volda. I 2002 vant han Sproingprisen for serien Børre er død. Mest kjent er han for seriene om frosken Kolbein. Skyllingstad arbeider også som bibliotekar på Schous plass i Oslo.

 

Tre subjektive superlativ: Leken, morsom, spennende

 

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Ena –et imprint i Vigmostad & Bjørke