Malin Falch vant Arks barnebokpris med Nordlys. (Foto: Egmont Publishing)

Barna har talt – årets barnebokfavoritt er kåret: ARKs barnebokpris 2018 går til Nordlys: Reisen til Jotundalen av Malin Falch. Boka er utgitt av Egmont Kids Media. For første gang vinner en tegneserie denne unike barnebokprisen. NBU gratulerer.

ARKs barnebokpris er Norges største litterære pris for barnebøker. 10 000 femte-, sjette- og sjuendeklassinger fra hele landet står bak denne kåringen.

Stolt prismottaker

– Det er nesten eventyrlig å vinne denne prisen. Særlig siden det er barna selv som har stemt Nordlys frem. Når de leser Nordlys, håper jeg at de føler bare et fnugg av den fortryllelsen jeg føler akkurat nå, sa Malin Falch da hun fikk vite at boka hennes er kåret til barnas favoritt i år.

Reisen til Jotundalen er første bok i Nordlys-serien, og den stolte prismottakeren følger opp med neste bok i serien til våren.

– Malin Falch har klart å skape et univers som fenger både de barna som leser mye, og de som ikke er de største lesehestene. Malin har både skrevet og illustrert boka, og særlig gøy er det at dette er hennes første bok. Vi gleder oss til fortsettelsen og gratulerer Malin så mye med prisen, sier Maria Cecilie Granli-Brekke, kategorisjef for barn og ungdom i ARK Bokhandel.

ARKs barnebokpris 2018 ble delt ut av kulturminister Trine Skei Grande under et arrangement i Gyldendalhuset i Oslo den 4. desember. I tillegg til store mengder heder og ære, mottok forfatteren mottok 25 000 kroner og et litografi.

LES MER HER