Denne boka passer for ungdom som liker spennende historier med handling hentet fra dagens virkelighet.

 

Tittel: Nedteljing

 Forfatter: Anders Totland

 Forlag: Gyldendal, 2018

 Sidetall:  96

 Sjanger: Drama

 

 

Kort om handlingen: 

Viggo er forelska i kjærasten til bestekameraten. Situasjonen er heilt håplaus, fram til Viggo blir introdusert for konseptet chatroulette. I motsetning til jentene på skulen, er jentene han møter på internett som henta ut av ein våt draum. Men kva skjer når draumen blir til mareritt?

 

Tekstutdrag

– Det er din tur, seier Emma.

Ho smiler og dultar meg i skuldra. Eg held rundt den kalde flaska og kjenner korleis det ilar gjennom kroppen. Rettar litt på brillene og konsentrerer meg, så ingen skal sjå reaksjonen min.

– Eg veit ikkje heilt, eg.

Eg kjenner uroa i heile kroppen. Prøver å le det vekk.

Eigentleg ville eg ikkje vera med på leiken i det heile. Visste korleis det kom til å bli. Det tar aldri meir enn fire spørsmål før alt handlar om sex.

 

 Tre subjektive superlativ: Skummel, ubehagelig og realistisk.

Anders Totland (1986) er kokk, organist og journalist. Han debuterte i 2015 med Vampyrane i Eplehagen.  Sidan har han utgitt fleire ungdomsbøker og ei faktabok for barn. På fritida kokar han kaffi i skogen og fortel skrøner til ungane.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: GYLDENDAL