pressemelding fra norsk barnebokinstitutt

Steffen R.M. Sørum. Foto: Aschehoug

Norsk barnebokinstitutt har ansatt Steffen R.M. Sørum som ny leder for utdanningen i skrivekunst og litteraturformidling. Sørum kommer fra en redaktørstilling hos forlaget Cappelen Damm, der han har vært i 16 år.

– Norsk barnebokinstitutt er glade for at det er Steffen R.M. Sørum som blir med oss i videreføringen av vår utdanning i skrivekunst og litteraturformidling når utdanningens nåværende leder Dag Larsen trekker seg tilbake sommeren 2019, sier direktør for Norsk barnebokinstitutt, Kristin Ørjasæter.

Som forfatter har Steffen R.M. Sørum selv bakgrunn fra skrivekunstutdanning. Før han debuterte var han elev ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Senere har han utgitt 3 romaner for voksne, 3 for ungdom, og 12 barnebøker i forskjellige sjangre.

– I sin nåværende jobb har Sørum jobbet med mange sentrale forfatterskap, og lagt ned et viktig arbeid i utviklingen av norske tegneserieromaner. Han har også lang erfaring med litteraturformidling til barn og unge. Hans allsidige kompetanse vil komme godt med i videreutviklingen av studiet, avslutter Ørjasæter.

– Jeg gleder meg til å få være med i et nytt kapittel i norsk barnelitteratur-historie. De 15 studentene som kommer inn på Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning annethvert år er privilegerte fordi de både kan utvikle eget forfatterskap og dykke ned i barnelitteraturen og jobbe med formidling. Boken har aldri før vært i konkurranse med så mange andre medier om tid og oppmerksomhet. Fremtidens forfattere og formidlere må evne å møte disse utfordringene og gjøre litteraturen relevant. Forfatterutdanningen vil være et viktig fundament for å etablere seg som forfatter og formidler i dag, sier Steffen R. M. Sørum.

Sørum tiltrer stillingen hos Norsk barnebokinstitutt den 1. mars 2019.