Denne boka passer for de som liker spenning og fantasi.

 

Tittel: Altmuligmannen

 Forfatter og illustratør: Øyvind Torseter

Forlag: Cappelen Damm, 2018

 Sidetall: 136

 Sjanger: Skjønnlitteratur

 

Kort om handlingen: 

Mulegutten har fått jobb som altmuligmann. Og ikke en hvilken som helst altmuligmann. Han gjør forefallende arbeid hjemme hos en president. Hvis Mulegutten gjør en god jobb, kan det hende han får passe på atomkofferten! Men det dukker opp problemer. I form av en dobbeltgjenger.

Altmuligmannen er en internasjonal storpolitisk thriller. Eller, ikke helt, da. Men boken har mange fine tegninger.

 

 Tekstutdrag:

Da stod han der.

En som lignet veldig på meg selv.

Men det rakk jeg ikke å gruble over.

«Nøkler, lommebok!»

Jeg klarte ikke si nei.

Det var noe med smilet.

«Altmuligmannuniformen også.»

«Men …»

«Sjalabais!»

Tre subjektive superlativ: Spennende, humoristisk, fantastisk

 Øyvind Torseter (f. 1972) har skrevet og illustrert bøkene Klikk (2004), For en neve havre (2005), Avstikkere (2007), Gravenstein (2009), Hullet (2012),Koblinger (2013) og Mulegutten (2015), og har vært medforfatter og illustratør for flere andre bøker. Han har vunnet en rekke priser, heriblant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014 (som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås), Bokkunstprisen 2011, og den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award i 2008 for Avstikkere.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Cappelen Damm