Denne boka passer for den som er forelska, eller har vært det.

Tittel: Kalde føtter, varme hjerter

 Forfatter: Bjørn Arild Ersland

 Illustratør: Bård Sletvold Torkildsen

 Forlag: Cappelen Damm, 2018

 Sidetall: 96

 Sjanger: Skjønnlitterær

 

Kort om handlingen:

Der Thea er, må Magnus være. Slik har det vært helt siden han ble forelska. Denne uka skal de på leirskole. Det er ikke lett å dra på klassetur. Spesielt ikke en klassetur med fem overnattinger! Magnus savner pappa så fort han setter seg på bussen. Hvis det ikke var for Thea, ville han helst blitt hjemme. Men Magnus elsker Thea. Og nå har han sjansen til å finne ut om Thea elsker ham.

 Tekstutdrag:

Jentene er de siste som kommer. Faren til Julie kjører dem. Julie, Maren og Thea. Men Magnus ser bare Thea. Hun har satt solbrillene på lua, skibuksene slenger rundt beina og hun bærer sekken på den ene skulderen. Magnus står der han sto da pappa dro.

«Skal jeg hjelpe deg med sekken?» spør han.

«Tusen takk,» svarer Thea.

«Jeg tar sekkene, jeg,» sier mora til Nora. «Vi kan ikke slenge bagasjen helt tilfeldig inn i bussen.»

Magnus hadde ikke tenkt å slenge noe. Planen var å sette Theas sekk ved siden av sin egen. Så kunne de to sekkene stått sammen under bussturen. To sekker tett i tett med samme bevegelse i hver hump.

 

Tre subjektive superlativ: Romantisk, spennende, koselig

Bjørn Arild Ersland (f. 1965) er opprinnelig fra Mandal, nå bosatt i Stavanger. Han har skrevet en rekke kritikerroste barnebøker. Mest kjent er han for sine bilde- og faktabøker. Ersland har gjentatte ganger blitt nominert til priser for disse, bl.a. var han i 2011 nominert til Brageprisen for Gjøken. I 2009 mottok Ersland Skolebibliotekarprisen.

Bård Sletvold Torkildsen (f. 1990) er illustratør og designer. Han har bachelor i Virtuell Kunst og Design fra Høgskolen i Innlandet, avdeling Hamar.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Cappelen Damm