Pressemelding:

Stormen bibliotek er et fyrtårn som ikke bare lyser opp Bodø, men regionen rundt. 

Stormen bibliotek ble kåret til Årets bibliotek 2018 i skarp konkurranse med Longyearbyen folkebibliotek og Deichman Stovner, som alle er representanter for god by- og stedsutvikling. Stormen bibliotek har siden åpningen for fire år siden vært en het kandidat for den gjeveste prisen et bibliotek kan få. Prisen ble delt ut av fjorårets vinner Reinert Mithassel ved Biblo Tøyen torsdag ettermiddag.

– Stormen er et kulturkvartal, der samarbeid med eksterne aktører var tenkt på allerede fra begynnelsen av. Dette har de tatt på høyeste alvor, og har en egen koordinator som planlegger, utvikler og gjennomfører arrangement,sier Norsk Bibliotekforenings leder Mariann Schjeide. Biblioteket har økt besøkstallet sitt med det tredobbelte siden åpningen!

Det kom inn 50 forslag på 28 ulike bibliotek, og tre nominerte er plukket ut.

Juryen har bestått av:

Sven Egil Omdal, journalist og samfunnsdebattant

Mette Møller, generalsekretær i Forfatterforeningen

Runar Gudnason, musiker, vokalist i Side Brok

Reinert Mithassel, Biblo Tøyen, fjorårets vinner

Mariann Schjeide, leder av Norsk Bibliotekforening

Juryens begrunnelser:

https://norskbibliotekforening.no/2018/11/nominasjonar-til-arets-bibliotek-2018/