Pressemelding fra Foreningen !les 31. januar 2019:

Petter Stordalens holdingselskap Strawberry Publishing går inn som A-medlem i Foreningen !les. Strawberry Publishing ønsker å støtte Foreningen !les sitt arbeid med å fremme lesing.

Sarah Natasha Melbye (t.v.) og Silje Tretvoll. Foto av Sarah Natasha Melbye: Jarli & Jordan. Foto av Silje Tretvoll: Kristin Strøm.– Foreningen !les jobber med noe av det viktigste for oss som lager og elsker bøker: å inspirere befolkningen til å lese mer. De gjør en fantastisk jobb med å sørge for at lesere, uavhengig av kjønn, alder, geografisk tilhørighet og bakgrunn som leser, skal ha en bred tilgang på norsk og oversatt litteratur. Det er det lett å stille seg bak, sier Sarah Natasha Melbye, forlagssjef i forlagene Capitana, Pilar, Amanda, Pioner og Canoa.

Forlagshuset Strawberry Publishing ble etablert i januar 2018. Selv om forlagene i dette holdingselskapet er relativt nye aktører i markedet, har de allerede markert seg stort. Forfattere som Jørn Lier Horst, Tom Egeland, Thomas Enger og Tom Kristensen utgir nå sine bøker på forlag i denne gruppen. Videre har selskapet kjøpt opp forlag som Juritzen og halvparten av Bastion forlag.  Forlagene i Strawberry Publishing utgir skjønnlitteratur, krim, barnebøker og sakprosa.

– Strawberry Publishing er en ny aktiv aktør i utgiver-Norge med mange interessante utgivelser for et vidt spekter av målgrupper. På kort tid har selskapet etablert seg som en sterk aktør i bokbransjen. Vi er glade for at et så ungt forlag allerede prioriterer å støtte arbeidet med å skape leseglede, sier Silje Tretvoll, daglig leder i Foreningen !les.