Årets vinner av Bokslukerprisen, Mari Moen Holsve. (Foto: Taran Bjørnstad, NBU)

Onsdag 24. april kåret elever på 5. og 6. trinn «Ingen sover trygt i natt» av Mari Moen Holsve til vinner av Bokslukerprisen 2019. Her kan du lese juryens begrunnelse. NBU gratulerer vår nestleder Mari Moen Holsve med prisen!

Juryens begrunnelse Bokslukerprisen 2019:

Å være juryklasse i Bokslukerprisen har vært lærerikt, interessant, gøy og vanskelig. Vi har blitt kjempegode til å lese, diskutere og finne gode og negative sider ved en bok.

Alle superfinalistene er gode bøker, og alle er favoritt hos noen i klassen. Derfor har det vært vanskelig å kåre bare én vinner.

Boka som vinner Bokslukerprisen 2019 er så levende at vi følte at vi var med i den. Vi klarte ikke å slutte å tenke på den mens vi leste, og snakket mye om den etter at vi hadde lest den ferdig.

Teksten flyter godt, og ordene er lette å forstå. Forfatteren brukte de riktige ordene til sjangeren. Beskrivelsene er så gode at det blir som å se en film bak bokstavene. Vi likte også at det var litt banning for det gjorde at det virket mer ekte og troverdig.

Teksten starter midt i en handling som gjør det spennende å lese videre. Så kommer nysgjerrigheten. Hva skjer videre?
Boka var full av action også spennende å lese at vi ikke klarte å legge den fra oss. Den var slik at når du først hadde begynt å lese, kunne du ikke stoppe før du var ferdig med kapitelet.

Den intense handlinga gjør boka spennende og skummel på en gang, fordi forfatteren skriver så bra og er god til å fantasere. Selv navnet på gata der hovedpersonen bor er skummelt.

Vinnerboka er så skummel at den har fått det til å grøsse nedover ryggene våre og hjertet til å slå litt hardere. Den er sykt bra, mener vi. Den har alt en grøsser burde ha, spenning og action, dessuten er den tankevekkende. Den fikk frem både redsel og tristhet i oss.

Noen har også fått mareritt om natta, og det mener vi betyr ordentlig kvalitet. Det er jo tross alt det tittelen på boka handler om.

Vinneren av Bokslukerprisen 2019 er Ingen sover trygt i natt.

Les også sak på BOK365