I uke 17 hadde NBU 14 år gamle Aurora på arbeidsuke. Det var interessant for oss å ha en i målgruppa tett på, og vi ba derfor Aurora om å skrive for NBUs nettsider. Hun har intervjuet en forfatter, snakket med venner om deres lesevaner, og skrevet følgende artikkel om sitt møte med NBU.

Aurora Korsnes Vinje skriver om sin arbeidsuke hos NBU. (Foto: privat)

Hei! Mitt navn er Aurora Korsnes Vinje, jeg kommer fra Trondheim og er straks 15 år gammel. I uke 17 jobbet jeg hos NBU i tilknytning til arbeidsuken som blir holdt hvert år i niende klasse.

For å være ærlig, før mamma spurte meg om jeg kunne tenke meg å jobbe her i arbeidsuken, hadde jeg ingen anelse at NBU fantes, jeg visste heller ikke hva de jobbet med bortsett fra at det var relatert til bøker og forfattere, men jeg hadde ingen jobb og jeg hadde veldig lyst til å møte Mari Moen Holsve, som er nestleder i NBU.

I min uke hos NBU har jeg lært veldig mye om bokbransjen, og hvor mye arbeid det egentlig ligger i å skrive en bok. Før jeg kom hit, trodde jeg publisering av en bok bare foregikk mellom forfatter og forlag, men så fikk jeg vite om alle de eksterne faktorene som forsvarer opphavsretten til bøkene deres, beskytter deres finansielle interesser, og mye mer. En av disse “faktorene” er NBU.

Gjennom uken min her har jeg lest meg opp på hva NBU og andre organisasjoner som jobber med lignende tema, egentlig står for, jeg har fått skrive artikler til hjemmesiden deres, og deltatt på et møte. På onsdag fikk jeg til og med også være med på Bokslukerpris-utdelingen, det var veldig morsomt å se alle barna, de var veldig engasjerte og jublet hele tiden. I tillegg til alt dette fikk jeg også et par mer standard “kontoroppgaver”, med dette mener jeg at jeg har skrevet på navn og adresse på et par konvolutter, notert antall medlemmer per år fra 1993, og puttet en stor stabel med papir i en av de maskinene som river de opp i små strimler. Av alle oppgavene jeg fikk, må jeg si at favoritten min var å intervjue Endre Lund Eriksen, som er forfatter av blant annet Baksiden og Pitbull-Terje.

Alt i alt så vil jeg si at denne uken har vært veldig lærerik, interessant og morsom. Jeg har fått sett mange steder og tatt masse bilder. Alle jeg har møtt har vært veldig hyggelige og velkomne, og arbeidsoppgavene jeg har fått har vært ting som jeg synes er morsomt. I etterkant kan jeg ikke se for meg et bedre sted jeg kunne hatt arbeidsuken min.

Tusen takk for at jeg fikk ha arbeidsuken min hos dere!