Det er alltid litt roligere på NBU i mai. Forfatterne trekker ut i vårsola, og de røde dagene skyver på alle deadlines. Likevel: Skapende sinn sover aldri, og for vår nye rådsleder blir det tung litteratur også i mai.

En av de viktigste oppgavene til NBUs litterære råd er å lese alt som kommer ut av norsk barne- og ungdomslitteratur – og ettersom rådets nyvalgte leder Charlotte Glaser Munch bor i Sverige, blir det iblant litt å bære på når hun er på norgestur.

Nedtynget, men ved godt mot: Charlotte Glaser Munch henter bøker hos NBU.

De relativt rolige maidagene gir også NBUs administrasjon anledning til å fokusere på litteraturfestivalen på Lillehammer, der vi håper vi ser mange av våre medlemmer. Vi minner om Barnebokbaren, NBUs tradisjonsrike arrangement på Café Stift, og seminaret Den Boka Live, der artistene Fay Wildhagen og Emilie Nicolas møter to forfattere de beundrer: Erlend Loe og Lars Mytting. (Se hele festivalprogrammet her.)

Den Boka er et samarbeidsprosjekt som retter fokus på målgruppa 15–25 år og gjør litteraturen relevant for dem. Se etter @den_boka på Instagram. Vet du om en bok du mener er perfekt for denne målgruppa, del den gjerne der! Se @nbuforfattere.no på Instagram og Twitter for mer informasjon.

Fortsatt god mai!