Siste bok: Fantasyromanen Ylva og Myldermørket  (2018)

Hvilken barne- eller ungdomsbok skal du gi bort til jul i år­?

Jeg skal gi bort Jill Moursunds Zombiene kommer! Slik overlever duDet er på høy tid at tiåringene får sin egen overlevelsesmanual.

Skulle vi mot formodning ikke bli invadert av hjernespisende zombiehorder en gang i fremtiden, inneholder den like fullt mange nyttige tips. En post-apokalyptisk Hakkespett-bok.

Hvilken bok ville du ønsket deg hvis du selv var ung? 

Hett julegavetips fra Ørjan Nordhus Karlsson.

Om jeg hadde en unse av vett på den tiden (noe jeg ikke hadde), ville jeg ønsket meg Øystein Rundes Stamceller – kroppens superheltar og på den måten blitt kurert for naturfagsskrekken før den slo inn for fullt. Vidunderlig bok.

Har du et juleminne knyttet til ei barne- eller ungdomsbok?

Hjemme i Bodø feiret vi alltid jul hos mormor og morfar. Den ene kortveggen i stua var dekket av bøker som jeg hadde fått (streng) beskjed om var voksenbøker. Denne julen, jeg var vel ni–ti år, ble jeg nysgjerrig på boken En verdensomseiling under havet av en forfatter jeg ikke klarte å uttale navne på (Jules, liksom). Jeg begynte å lese den i skjul, og sammen med Brødrene Løvehjerte var det denne boken som vekket i meg en livslang kjærlighet for fantasy og science fiction, det vi her på berget så fint kaller fabelprosa.

To klassikere som aldri går av moten.

(Foto forside: Julie Pike)