PRESSEMELDING: 100 vernede telefonkiosker over hele Norge blir nå lesekiosker hvor du kan finne bøker og annet lesestoff. Den første ble åpnet i Oslo av kulturminister Trine Skei Grande forrige uke.

«Ta en bok, gi en bok.» Nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre på vei inn i Norges første lesekiosk på Solli plass i Oslo. Foto: Vibeke Røgler, Foreningen !les

Det er Foreningen !les og Sparebankstiftelsen DNB som står bak prosjektet.

– Målet er å fylle lesekioskene med bøker og litterær aktivitet for å gjøre gode leseopplevelser lett tilgjengelig for det norske folk. Lesekioskene skal gjøre det enkelt å ta med seg og sette fra seg bøker, sier Vibeke Røgler i Foreningen !les.

Sparebankstiftelsen DNB har inngått en avtale med Telenor, som eier telefonkioskene. Folkebibliotekene får i oppgave å være faddere for lesekioskene i sitt område. Bibliotekene i Kongsberg, Horten, Fredrikstad, Bergen, Stavanger, Sola og Tønsberg og Færder er, i tillegg til Nasjonalbiblioteket, allerede klare som faddere.

De neste lesekioskene blir avduket i Tønsberg og Horten 10. januar og på Sola 13. februar. Så følger de øvrige lesekioskene utover i 2020 og 2021. En oversikt over alle de 100 vernede telefonkioskene som blir lesekiosker, finner du her.