Tegneserieskaper, illustratør, forfatter og årets vinner av Brageprisen i åpen klasse (bildebøker for barn og voksne), Martin Ernstsen. Foto: Esra Düzen

Aktuell med: Sulten tegneserieadapsjon av Knut Hamsuns roman (2019)

Hvilken barne- eller ungdomsbok skal du gi bort til jul i år­?

Anna Fiskes Hvordan lager man en baby?, en bok som kan komme godt med når barnet en dag lurer på hvordan det ble til. Og Nagel av Sigbjørn Lilleeng, en veldig tøff sci-fi fantasy-tegneserie for ungdom.

Hvilken bok ville du ønsket deg hvis du selv var ung? 

Som tenåring var jeg veldig interessert i grafitti og hiphop, så Drabant-serien av Øyvind Holen og Mikael Noguchi hadde ganske sikkert vært en perfekt gave til meg som 14-åring.

Martin Ernstsen anbefaler tegneseriebøker til jul.

Har du et juleminne knyttet til ei barne- eller ungdomsbok?

Jeg var vel 9-10 år da jeg fikk Hobbiten av søsteren min, jeg husker jeg leste den på Gran Canaria, hvor vi var på juleferie det året. Det var den første boken jeg leste som ikke var gjennomillustrert eller en tegneserie.