En av tre voksne sliter med å lese en vanlig tekst, og hver femte skoleelev sliter med å lese. 100-lista til Leser søker bok er ment å gjøre veien fra leser til riktig bok kortere og enklere.

100-lista er en oversikt over det Leser søker bok mener er de 100 beste bøkene for alle. Lista blir oppdatert hvert år, slik at kun bøker utgitt de siste tre årene er med.

Nå er den nye lista ute, og her finner du alt fra romanen Voksne mennesker av Marie Aubert og diktsamlingen Min imaginære venn av Anne Helene Guddal til tegneseriealbumet Sult av Martin Ernstsen og grøsseren Mareritt av Linn T. Sunne.

Se hele lista her

Alle bøkene er valgt ut på grunn av leservennlighet og litterær kvalitet. Skrifttypen er tydelig og lesbar, oppsettet er ryddig, og det er luft mellom linjene. Flere av bøkene er illustrert.

32 av bøkene er gitt ut med støtte fra Leser søker bok. Det betyr at forfatteren, illustratøren eller tegneserieskaperen har fått stipend til å utvikle en tilrettelagt bok, eller at forlaget har fått støtte til det samme. De resterende bøkene er bøker som innfrir kravene over.