På jakt etter et sted å skrive i ro og fred?  Kanskje til og med et helt år? Disse tre stedene har søknadsfrist snart.

Skriveopphold på Leveld kunstnartun 

Oppholdet er gratis og tiltenkt profesjonelle kunstnere, bl.a. forfattere. Man må være medlem av en fagorganisasjon eller kunne legge fram tilsvarende faglig dokumentasjon for å søke. Det er gratis bruk av verksted og Internett. Det er et vilkår at kunstnerne under oppholdet formidler prosjektet sitt eller et relatert emne lokalt etter nærmere avtale. Leveld ligger i Ål i Hallingdal.

Søknadsfristen. er 1. april og gjelder opphold i 2021. Tunet har fullt opp ut 2020. Oppholdsperioden er normalt 1 måned, men både kortere og lengre opphold kan avtales.

Les mer og søk her .

Leveld kunstnartun i grenda Leveld i Ål. Foto: Leveld kunstnartun

Byskribent i Graz

Byen Graz sørøst i Østerrike lyser hvert år ut stillingen som «byskribent». Utenlandske forfattere kan søke, og blir du valgt, får du bo der gratis i i et helt år. Du får også utbetalt et månedlig stipend.

Søknadsfrist er 31. mars. Oppholdsperioden er 1. september 2020 – 31. august 2021.

Les mer og søk her.

Skriveopphold i Västernorrland

Region Västernorrland i Sverige inviterer kunstnere som jobber med visuell fortelling, f.eks. bildebokillustratører og tegneserieskapere, til å søke om opphold (residency) i fire uker. Du vil bo på Österåsens Hälsohem, som skal ligge vakkert til i Sollefteå kommune. Alle måltider er inkludert.

Søknadsfrist er 22. mars. Oppholdsperioden er september 2020.

Les mer og søk her.

Österåsens Hälsohem ble åpnet i 1901 som sanatorium for kong Oscar II. Foto: Region Västernorrland

Skriveopphold i Roma

Circolo Scandinavo i Roma tilbyr opphold (residency) til nordiske kunstnere. Kunstnere fra alle kunstfelt kan søke. Programmet kan omfatte en kulturell begivenhet (litterære arrangement, konserter osv.), dvs. alt som er åpent for allmennheten for å fremme nordiske kunstnere i Italia.

Søknadsfristen er 1. april. Oppholdsperioden er oktober 2020 – september 2021 (minimum 1 måneds opphold).

Les mer og søk her.

Takterrassen til Circolo Scandinavo. Foto: Circolo Scandinavo