Bokbloggerprisen er en demokratisk og uavhengig litteraturpris som stemmes fram av norske bokbloggere. Prisen deles ut til norske bøker i tre klasser: skjønnlitteratur for voksne, barne- og ungdomslitteratur og sakprosa. 

Nå er nominasjonene sendt inn, stemmene er talt opp, og kortlista er klar. Og de nominerte til bloggernes favorittbarne-/ungdomsbok utgitt i 2019 er:

Tom Erik Fure: Benny går berserk  (Cappelen Damm)
Begrunnelse: «Benny går berserk er en hysterisk morsom, ellevill og hjertevarm historie om å være midt mellom barn og ungdom, og oppleve at ingenting er som før.
11 år gamle Benny elsker julen. Han elsker maten, småkakene, snøen, musikken, dekorasjonene og tradisjonene. Sjokket er derfor stort da foreldrene hans to dager før julaften kommer med en katastrofal nyhet: De har bestemt at hele familien i år skal feire jul i syden! Som om det å bytte ut snø og kjelkekjøring med strand og vinterbleke foreldre i badetøy ikke er ille nok, skal de reise med et vennepar og deres tretten år gamle og altfor kjekke sønn, Ken. Det er mye Benny ikke vet her i livet, men én ting har han klart for seg: Aldri i verden om han skal sprade rundt i syden iført badebukse sammen med Ken, som siden sist de så hverandre har blitt enda kjekkere. Sydenturen må stoppes. Benny må gå berserk.»

Neda Alaei: Dette er ikke oss (Gyldendal)
Begrunnelse: «Det er snart et år siden mamma døde. Hjemme må Sanna passe på pappa som bare vil sove og skrive, han spiser nesten ikke, og ser knapt på henne. På skolen er det ikke mye bedre, for bestevenninna har sluttet å snakke til henne. Så begynner Yousef i klassen. Han lærer henne å ta bilder og å se verden på en helt ny måte. Også han har mer ansvar enn en ungdom skal ha, og Sanna finner endelig noen som forstår henne. Men kan hun stole på ham eller er han bare som alle andre?
En fin, sår og (dessverre) realistisk roman om ungdom som må ta vare på seg selv når foreldrene ikke makter å være foreldre.»

Kristine Tofte: Udyr (Gyldendal)
Begrunnelse: «Amund er skolelei og føler seg som en taper. En fredag i juni sender læreren ham til en avsides gård for å se om en praksisplass kan være noe for ham. Amund tviler. Bonden stikker av med en gang han kommer og dyr er ikke Amunds sterkeste side. Heldigvis dukker også Ida opp på den slitne gården. Hun er skolens peneste, og hun har peiling på dyr. Men dyrene på Bru gård viser seg å være alt annet enn vanlige husdyr, og det er flere som brått viser interesse for dem. Før helgen er over må Amund og Ida beskytte de utrolige dyrene mot en fanatisk pastor, en menighet med våpen og en nobelprishungrig forsker. En fantastisk og fargerik fortelling om hva som skjer når to helt vanlige ungdommer blir hovedpersoner i et veddemål mellom de høyst levende norrøne gudene Odin og Loke.»

NBU gratulerer!

De tre bøkene skal nå samleses før avstemming og prisutdeling etter sommeren.

Les mer om Bokbloggerprisen her.