Norsk barnebokinstitutt starter opp Nordens første masterstudium i barne- og ungdomslitterær skrivekunst og formidling. Søknadsfristen er 10. mai.

– Dette skal bli et barne- og ungdomslitterært laboratorium, et sted for å teste og eksperimentere med både sjanger og plattform, sier studieleder og professor i barnelitterær skrivekunst ved instituttet, Hilde Hagerup.

Med seg på laget har hun blant andre forfatter og professor Bjørn Sortland og forfatter og illustratør Alice Lima de Faria.

Masterstudentene ved Norsk barnebokinstitutt vil få spisskompetanse i å skrive og formidle litteratur for barn og unge, og det er et ønske at kandidatene skal bidra til faglig utvikling på barne- og ungdomslitteraturfeltet.

Les mer om masterstudiet og søk her.

Hilde Hagerup, Bjørn Sortland og Alice Lima de Faria. Foto: Niklas Lello og Billybonkers