I år er det 50 år siden Alf Prøysen døde. På dødsdagen 23. november vil et knippe norske artister tolke Prøysens viser og verk. I tillegg blir de tre Prøysenprisene delt ut, deriblant Teskjekjerringprisen.

Alf Prøysen tolket av Lisa Aisato, som mottok Teskjekjerringprisen i 2016 sammen med sin søster Haddy Njie.

Teskjekjerringprisen, Prøysenprisen og Alf Prøysens Ærespris ble opprettet i 1974 og gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst og diktning i sjangre som forbindes med Prøysen.

Teskjekjerringprisen vektlegger spesielt virksomhet rettet mot barn. Siden 2018 har NBU samarbeidet med Norsk forening for komponister og tekstforfattere (NOPA) og Norsk Viseforum om juryeringen. I fjor var det forfatter og illustratør Anna Fiske som fikk prisen, blant annet fordi hun i likhet med Alf Prøysen har et stort hjerte for de som ikke helt passer inn.

Spent på hvem som vinner i år? Møt opp og se! 

Arrangementet finner sted i Kulturkirken Jabob i Oslo 23. november kl. 19:00.

Artistene som opptrer, er Jo Nesbø og Lars Jones, Valkyrien Allstars, Lars Klevstrand og Kari Svendsen og Siril Malmedal Hauge og Stian Carstensen.

Les mer og kjøp billetter her.

Disse har deltatt på «Prøysen tel by’n» tidligere:

Inger Lise Rypdal, Anne Marit Jacobsen, Ragnar Hovland, Heidi Gjermundsen Broch, Viggo Sandvik, Sinikka Langeland, Helge Lien, Rolf-Erik Nystrøm,  Aslak Borgersrud, Jørn Simen Øverli, Guro Von Germeten, Lars Lillo Stenberg, Øystein Dolmen, Øyvind Rimbereid, Ågot Sendstad, Sølvguttene, Linn Skåber, Tuva Syvertsen, Haddy N’jie, Alf Cranner, Arild Andersen, Håkon Paulsberg, Freddy Holm, Vigdis Hjorth, Eldar Vågan, Skranglebein, No. 4, Einar Økland, Frida Ånnevik, Trond Granlund, Rohey Talah, Knut Anders Sørum, Ingrid Olava, Hilde Louise Asbjørnsen, Ove Røsbak, Kari Svendsen, Nils m/Skils og Espen Leite