Odin Helgheim. Foto: Kine-Erica Bjune Yrstad

Barna har talt: ARKs barnebokpris 2020  går til tegneserie-romanen Fenrisulven av debutant Odin Helgheim. NBU gratulerer!

ARKs barnebokpris er en pris norske barnebokforfattere synes det er gjevt å vinne. Juryen består nemlig av 10 000 femte-, sjette- og sjuendeklassinger fra flere hundre skoler over hele landet. Elevene leser de nominerte bøkene og er gjennom ulike aktiviteter med lærer og skolebibliotek før de stemmer klassevis.

De andre nominerte til årets pris var:
Line Baugstø: Jeg er Leona (Aschehoug)
Maja Lunde og Lisa Aisato (ill.): Solvokteren (Kagge)
Svein Tindberg: Charlie Drømmevandrer (Stenersens)
Ida Tufte Michelsen: Alma Freng og Solfangerne (Aschehoug)

Odin Helgheim er født 1996 og kommer fra Sandefjord, men bodde et par år i USA som liten. Det var der han fikk interessen for tegneserier og begynte å tegne selv. Fenrisulven  er den første boken i Ragnarok, en lengre visuell bokserie for barn.

Kategorisjef for barne- og ungdomslitteratur i ARK, Linda Eriksen, sier dette om årets vinner:

– Odin Helgheim har laget et kunstverk av en tegneserieroman. Fenrisulven er både humoristisk, alvorlig og spennende – smykket med fantastiske illustrasjoner. Det er umulig å ikke lese hele boken på en gang. Gratulerer så mye med prisen – vi gleder oss til fortsettelsen!

ARKs barnebokpris består av 25 000 kr og et kunstverk.