Hvert år inviterer Bergen Offentlige Bibliotek ca. 600 barn på 6. og 7. trinn i Bergen kommune til å lese fem utvalgte bøker og stemme fram sin favoritt.

Nå er favorittboken til bergensbarna  kåret, og vinneren ble:

Hekseskogen av Aleksander R. Kirkwood Brown og Andreas Iversen (ill.).

Boken er fjerde bok i serien Edward Rubikons mysterier.

NBU gratulerer!

Vinnerne av Barnas bokpris 2020 – Aleksander Kirkwood Brown (øverst til venstre) og Andreas Iversen (nederst til høyre) – fikk vinnerbeskjeden direkte på Zoom. Også superfinalistene Ingeborg Arvola og Alfred Fidjestøl var med på sendingen. Foto: skjermdump fra utdelingen

Disse bøkene var også nominert:
Ingeborg Arvola: Buffy By er talentfull – en selvbiografi (superfinalist)
Alfred Fidjestøl: Som ein bror: historia om sjimpansen Julius (superfinalist)
Kristoffer Kjølberg: Etter leggetid
Mina Lystad: Fake

Barnas bokpris ble delt ut av Bergen Offentlige Bibliotek første gang i 2015. Da gikk prisen til Kampen mot superbitchene av A. Audhild Solberg. I 2016 vant Bobbie Peers med Luridiumstyven, i 2017 gikk prisen til Far din av Bjørn Ingvaldsen, og i 2018 gikk den til Dukkens rette eier av Ingunn Aamodt.  Fjorårets vinner var Malin Falch med Nordlys – reisen til Jotundalen.