– Gjennom hele sitt forfatterskap har Bobbie Peers tatt barns leseiver på største alvor, og han byr på det de aller mest ønsker seg: Bøker de kan sluke, skriver Aschehoug i sin uttalelse. 

Bobbie Peers. Foto: Niklas Lello, Aschehoug

Bobbie Peers debuterte som forfatter med spenningsboka Luridiumstyven i 2015, som ble en stor suksess, vant ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen og ble solgt til 36 land. Det har senere kommet fem bøker i serien om William Wenton.

– Sjelden har norsk barnelitteratur sett et slikt overflødighetshorn av fantasi, spenning og fartsfylt action! skriver Aschehoug. – Hele serien har vært en vanvittig svir av en lesefest, og forlaget har aldri mottatt flere spørsmål om når neste bok kommer enn for nettopp disse bøkene.

Bobbie Peers står også bak bokserien Oppdagerklubben sammen med illustratør Sandra Steffensen.

Aschehougs barnebokpris ble delt ut for første gang i 2019, og er en anerkjennelse av et lovende og kvalifisert forfatterskap. Den utdeles etter innstilling fra forlagets redaksjon og ledelse og består av en sjekk på kr 30 000. Prisen har tidligere gått til Lars Joachim Grimstad og Marianne Kaurin.